Aller au contenu | Aller au menu | Aller à la recherche

27 juin 2016

Red Velvet Cupcakes

Le petit gâteau à la mode aux Etats-Unis. Si mignon qu’on ne peut lui résister, même lorsqu’on n’est pas branché chocolat comme moi! Je trouve ça très amusant d'utiliser de la couleur dans la pâtisserie et de voir la réaction des gens. Certains m'ont dit, d'un air dégoûté, dans une vente de charité que cela ressemblait plus à de la betterave. D'autres n'ont en revanche pas hésité à goûter. Ils ont eu raison. En deux temps trois mouvements, tout le stock était parti et les circonspects sont revenus trop tard!

Lire la suite...

Equivalents US – système métrique

Petit guide pour s'y retrouver dans les recettes américaines...

Lire la suite...

26 juin 2016

Healthy Banana Breakfast Cookies

These are healthy and chewy. Have two for breakfast and I can guarantee you won't feel hungry until lunchtime.

 

Lire la suite...

Toppings and glazings for donuts and donut holes

They can be used for donuts and donut holes and some come in handy for cakes and cookies as well.

Lire la suite...

Oven Donut Holes

Ever since I saw those in Sleepy Hollow (the series, not the movie), I got obsessed with finding the right healthy recipe.

Warning: those are pure temptation. You pop one in your mouth and they're so light you think – why not take a second one and a third... Getting my drift? Don't forget they're easy to freeze and then thaw. In a nutshell, it might be wise to set some aside for thawing right away or you might end up eating the whole batch ;)

 

Lire la suite...

Oven Donuts Basics

Light and easy. Melt in your mouth and you won't even feel guilty because let's face it - baking is much healthier!

Lire la suite...

Cinnamon Raisin Bagels

These bagels have always been my favorite and are among my favorite breakfasty things. I simply cut them in two and spread cream cheese or gooseberry jelly on top. This recipe comes from Sally's Baking Addiction.

Lire la suite...

Cinnamon Rolls

Une de mes obsessions du moment pour le petit déjeuner – mon repas préféré. Pas le genre de chose qu'on trouve au supermarché du coin, évidemment, donc soit on fait sans, soit on a un Starbuck's en bas de son immeuble, soit on apprend à les faire et vous savez quoi? En fait, je m'en étais fait tout un plat pour pas grand chose. Et en plus, ces petits pains se congèlent très bien. Sortez les la veille au soir et mettez les au frigo.

Lire la suite...

American-style Scones

This is the best recipe I found. It comes from Sally's Baking Addiction. Yes, I know, I'm obsessed with that blog but you'd be too if you discovered you had a baking twin somewhere!

You can make 8 scones with it, either the same variety or different ones, in which case you won't make a single ball cut into pieces but individual triangles. Both are very easy to make.

My favorite varieties – which I listed here – are blueberry and cranberry and orange.

Lire la suite...

Poptarts

poptarts_and_heart.jpg
sprinkled poptarts and a heart-shaped tiny one ;)

This recipe is on Sally's Baking Addiction. I mainly adapted it for additional fillings.

I know it seems long to make but it's so worth it and not difficult at all.

On the plus side, you can have virtually any filling you like and even make different one in the same batch like a different one for each day, for example. Just saying...

Lire la suite...

- page 8 de 10 -

Bridging the gap between California and France, welcome to my French-American cookbook and the best of both food cultures. Un pied en Californie, un autre en France, voici le blog d'une accro à la culture culinaire américaine et française.

Contact

Contactez-moi