Ingrediens :

-225g carrots (carottes)

-225g farine (farine)

-2 teaspoons baking powder ,pinch of salt (2c à cde levure ,sel)

-2 eggs (œufs)

-2 teaspoons cinnamon (2c à café de cannelle)

-2 tablespoons orange juice (2c à soupe de jus d'orange)

-140g brown sugar (sucre roux)

-12,5cl oil (12,5cl huile)

 

For the icing :

-125g cream cheese (fromage crèmeux philadelphia,st moret)

- 6 tablespoons icing sugar (6c à soupe de sucre glace)

 

 

1) Grate the carrots. Put the flour and baking powder into a bow. Mix in the carrots, salt, brown sugar

and cinnamon .

Rape,les carottes. Mets la farine et la levure dans un bol. Verse ensuite les carottes rapées, le sel, le sucre roux et la cannelle. Mélange bien.

2) Beat the eggs. Add the eggs,oil and orange juice to the cake mixture. Mix well with a spoon

Bats les œufs. Ajoute à la préparation les œufs battus,l'huile, le jus d'orange. Mélange bien.

3) Put the mixture into the cake tin. Bake in a preheated oven at 180°C for 50 minutes. Leave to cool.

Verser la préparation dans un moule. Fais-là cuire au four à 180°C pendant environ 50 minutes. Laisse refroidir.

4) Beat the cream cheese and icing sugar. Spread over the cake.

Bats le fromage crémeux et le sucre glace. Étale ce mélange sur le gateau refroidi.

 

Lucile N. 6°3